Februari 2021

Vooruitblik

In 2021 is de COVID-19-pandemie nog niet achter de rug maar met de ervaringen van 2020 gaan de partijen vol goede moed aan de slag met hun ambities. Met een nieuw jaarthema, heldere doelstellingen en een concreet actieplan om hen daarbij te ondersteunen.


Komend jaar zullen de partijen werken aan het jaarthema ‘biodiversiteit’. Na een informatieve kick-off bijeenkomst gaat de werkgroep aan het werk met onder andere een collectief engagementtraject.


Ook zullen er nieuwe leidraden worden gepubliceerd met onder andere handvatten voor verzekeraars over hoe zij het beste kunnen rapporteren over hun ESG-beleid en de geleverde bijdragen aan de SDG’s. Daarnaast worden er nieuwe casussessies georganiseerd over nader te bepalen thema’s en due diligence-stappen door de werkgroep Gezamenlijke Prioriteiten.


Er staat uiteraard nog meer op het programma, zoals de jaarlijkse monitoring, diverse webinars en publicaties. Meer informatie staat op de website. Aanmelden voor de IMVO-nieuwsbrief van het verzekeringsconvenant kan hier.